'Friday Night Tasting'


De 'Friday Night Tasting' is een wijn/spijs-proeverij. De combinatie van Wijn & Eten speelt de hoofdrol.

Je schrijft in met 1,2,3,4 of meer personen en schuift aan aan een lange tafel (binnen of buiten) met andere wijnliefhebbers.De ideale manier om een gezellige, lekkere avond door te brengen en nog wat bij te leren ook!


                          TIJD:      19.30u - 22.30u        

                          PLAATS: 'de Rooie Cent' Hooglandseweg-Zuid 34  Amersfoort

De prijs is inclusief 6 proef-glazen wijn, 6 gerechtjes, vers brood & zeezout,

olijfolie, koud water, Bialetti-koffie, leuk gezelschap & een goed verhaal!


vrijdag 17-1-20

Macedonië

In oktober maakten we een wijnreis naar het prachtige Macedonië!

We bezochten er meerdere winery's. We laten je graag meegenieten van deze bijzondere reis tijdens deze tasting. We proeven oa. bijzondere druiven als Vranec en Temjanika, gecombineerd met de lokale keuken. Reis je mee?!

€ 46.50vrijdag 31-1-20

SURPRISE

Wist je dat er meer dan 1500 druivenrassen zijn?! We laten je er 6 bijzondere proeven; wit en rood, uiteraard in combinatie met bijpassende gerechtjes. Laat je verrassen!

€ 46.50vrijdag 14-2-20

Wijn & de Oosterse Keuken

Curry, Dim Sum, Noedels, Rendang, Sushi...er passen héél veel lekkere wijnen bij de Oosterse keuken! We laten je 6 combinaties proeven (ook met rood!)

€ 46.50vrijdag 28-2-20

Bella Italia

Il Dolce Vita! Een reisje door het heerlijke Italië in Wijn & Spijs. We reizen van Veneto in het Noorden tot aan Salento in het zuiden. Uiteraard in combinatie met bijpassende streekgerechtjes.

€ 46.50

VOLvrijdag 13-3-20

Eilandwijnen

Eilanden hebben een heel eigen klimaat, cultuur en geschiedenis. Ook de wijnbouw is vaak anders dan op het vaste land; andere druiven, andere methodes. We proeven een selectie van bijvoorbeeld Sicilië, Sardinië, Corsica, Samos, Nieuw-Zeeland..Uiteraard met bijpassende streekgerechtjes.

€ 46.50vrijdag 20-3-20

Portugal

Het land van de prachtige ruige natuur, vriendelijke mensen, Fado en natuurlijk heerlijke wijnen & Port.We maken een reisje van Noord naar Zuid in Wijn & Spijs.

€ 46.50

 vrijdag 10-4-20

Alpenwijn

We proeven bijzondere wijnen uit de landen in het Alpen-gebied. Denk aan de Zwitserse Apremont, Pinot Grigio uit Alto Adige en de Grüner Veltliner uit Oostenrijk, maar natuurlijk ook de rode Lagrein. Uiteraard met bijpassende Alpen-gerechtjes.

€ 46.50vrijdag 17-4-20

Zuid-Amerika

Een proeverij met veel diversiteit! We proeven o.a. de Argentijnse Torrontès, Chileense Carmenère en een wijn uit Uruguay! Natuurlijk zoeken we er bijpassende gerechtjes bij uit de plaatselijke keukens.

€ 46.50vrijdag 8-5-20

Spring is in the Air!

Heerlijk! Het voorjaar zit in de lucht! We proeven een selectie van 6 knapperige voorjaarswijnen in combinatie met voorjaarsspecialiteiten, zoals Asperges, Lamsvlees en (met een beetje mazzel!) Raapstelen.

€ 46.50vrijdag 22-5-20

OUDE WERELD versus NIEUWE WERELD

Een vergelijkingsproeverij! We zetten een 'klassieker' naast een 'moderne' wijn...welke is de lekkerste? En vooral...Waarom?!

We proeven 3 sets van twee wijnen & twee gerechtjes.

€ 46.50vrijdag 12-6-20

6 X WIT

De zomer komt eraan!! We proeven 6 (heel) verschillende witte wijnen. Misschien zit jouw zomer-favoriet er wel bij! Natuurlijk in combinatie met lekkere zomerse gerechtjes.

€ 47.50

 vrijdag 19-6-20

Viva España!

Ken je dat gevoel; een terras-tafeltje vol lekkere hapjes, een fles koele cava of rosado...vakantie! Kom vast een beetje voorpret beleven tijdens deze proeverij. We proeven 6 verschillende Spaanse wijnen uit diverse regio's met bijpassende Tapas.

€ 47.50
 SPELREGELS

- Kom op tijd; we beginnen écht om 19.30 uur

- Tijdens de proeverij worden proef-glazen wijn geschonken; bijschenken is dus service en niet vanzelfsprekend

- Annuleringen/wijzigingen uiterlijk 7 dagen voor aanvang;

  Bij latere wijziging/afmelding wordt 50% van de prijs p.p. in rekening gebracht.

- De deelnamekosten dienen uiterlijk 1 week van tevoren op onze rekening te staan

- Kom op de fiets als dat kan

- Alle gerechtjes zijn voor de gemiddelde eter een volledige maaltijd; je hoeft dus niet van tevoren te eten


Als regelmatige bezoeker van de 'Friday Night Tasting' kun je sparen voor een gratis deelname;

Bij 12 stempels mag 1 persoon gratis mee proeven!

LET OP: De spaarkaart inwisselen kan uitsluitend voor proeverijen met een reguliere prijs. Proeverijen met een meerprijs zijn uitgesloten van deze spaar-actie. Het verschil bijbetalen mag uiteraard wel...