'Friday Night Tasting'


De 'Friday Night Tasting' is een wijn/spijs-proeverij. De combinatie van Wijn & Eten speelt de hoofdrol.

Je schrijft in met 1,2,3,4 of meer personen en schuift aan aan een lange tafel (binnen of buiten) met andere wijnliefhebbers.De ideale manier om een gezellige, lekkere avond door te brengen en nog wat bij te leren ook!


TIJD:      19.30u - 22.30u        

PLAATS: 'de Rooie Cent' Hooglandseweg-Zuid 34  Amersfoort

De prijs is inclusief 6 proef-glazen wijn, 6 gerechtjes, vers brood, zeezout, olijfolie, koud water, Bialetti-koffie, leuk gezelschap & een goed verhaal!


15-03-19

Zuid-Italië

Uit het prachtige Molise, Apulië, Sicilië en Campania komen bijzondere wijnen met een heel eigen karakter. We laten ze je graag proeven in combinatie met gerechtjes uit de plaatselijke keuken.

€ 46.50   VOL05-04-19

Spring is in the Air!

Ben je ook zo dol op Lamsvlees, Asperges en al die andere heerlijke voorjaars-ingrediënten?! Er passen zulke lekkere knapperige wijnen bij! 6 wijnen & 6 gerechtjes.

€ 46.5019-04-19

Surprise!

We proeven deze avond wijnen uit bijzondere gebieden en/of van minder bekende druivenrassen. Denk bijvoorbeeld aan een Sloveense witte wijn gemaakt van Furmint en Sauvignon Blanc of een droge Muscat-wijn of de stevige rode Vranec uit Macedonië. Laat je verrassen in Wijn & Spijs!

€ 46.5010-05-19

Mezze & Wijn

Ken je die kleine gerechtjes uit het Midden-Oosten `a la Ottolenghi? Ze combineren fantastisch met wijn! We serveren 6 combinaties die je thuis ook heel goed kan maken...genoeg inspiratie voor een lange zomer dus!

€ 46.5024-5-19

Méditerranée

Lekker vooruitkijken naar de zomer met 6 wijnen en 6 streekgerechtjes uit de keukens van Zuid-Europa; bijvoorbeeld een Rosé de Provence met een Bouillabaisse of Salade Nicoise...misschien wel buiten op het terras!

€ 46.507-6-19

6 x WIT

Wil je weleens iets anders proeven dan die eeuwige Sauvignon of Chardonnay? Er zijn zoveel heerlijke witte druiven/wijnen! We proeven een zomerse selectie, uiteraard met bijpassende gerechtjes, bij mooi weer buiten op het terras!

€ 46.5021-6-19

Portugal

Het land van de Fado, ruige natuur, de vriendelijke mensen, de prachtige taal en het fijne klimaat, de Port én de lekkere wijnen. 

We proeven er 6 in combinatie met de plaatselijke keuken.

€ 46.50   VOL5-7-19

Bella Italia

Italië is het land van de mooiste wijn en het heerlijkste eten. We maken een wijnreisje van Noord naar Zuid op zoek naar de lekkerste combinaties; als het weer het toelaat natuurlijk buiten op het terras!

€ 46.5019-7-19

Summertime

We proeven de ultieme warm-weer combinaties. Denk aan Cava met een Gazpacho van Watermeloen, of een Spiesje van de Grill met een lekker sappig glas rood. Laat je verrassen in Wijn & Spijs; hopelijk zitten we lekker buiten...

€ 46.50
 SPELREGELS

- Kom op tijd; we beginnen écht om 19.30 uur.

- Tijdens de proeverij worden proef-glazen wijn geschonken; bijschenken is dus service en niet vanzelfsprekend.

- Annuleringen/wijzigingen uiterlijk 7 dagen voor aanvang ;

  Bij latere wijziging/afmelding wordt 50% van de prijs p.p. in rekening gebracht.

- De deelnamekosten dienen uiterlijk 1 week van tevoren op onze rekening te staan

- Kom op de fiets als dat kan.

- Alle gerechtjes zijn voor de gemiddelde eter een volledige maaltijd; je hoeft dus niet van tevoren te eten.


Als regelmatige bezoeker van de 'Friday Night Tasting' kun je sparen voor een gratis deelname;

Bij 12 stempels mag 1 persoon gratis mee proeven!

LET OP: De spaarkaart inwisselen kan uitsluitend voor proeverijen met een reguliere prijs. Proeverijen met een meerprijs zijn uitgesloten van deze spaar-actie. Het verschil bijbetalen mag uiteraard wel...